З настанням літа та врахуванням напруженої ситуації унаслідок руйнування Каховської ГЕС підвищується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб.
Тому не зайвим буде ще раз нагадати про профілактичні заходи, завдяки яким можна уникнути харчового отруєння та які є досить простими і потребують тільки регулярності та відповідального відношення до власного здоров’я:
- не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
- зберігати харчові продукти тільки у спосіб та при дотриманні температурних режимів, зазначених
- на упаковці та у встановлений виробником термін;
- не купувати харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
- не вживати рибу невідомого походження, а також невідомі гриби, дикорослі ягоди, трави та інші рослини.
Ключові рекомендації щодо запобігання харчових отруєнь зображені в інфографічному матеріалі.