Зустріч з представниками ГО “Десяте квітня”

Вже тривалий час Великодолинська громада тісно співпрацює із  Громадською організацією “Десяте квітня” щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Раніше ця організація вже  неодноразово допомагали ВПО нашої громади як предметами побуту, так і соціально-правовими консультаціями.

12 червня 2023 року відбулася попередня зустріч з представниками ГО “Десяте квітня”, в якій взяли участь освітяни нашої громади, а також заступниця селищного голови Ольга Орловська, в ході якої обговорили облаштування дитячих просторів на території громади. Селищна рада запропонувала на розгляд організації декілька варіантів приміщень, після визначення найбільш придатного для облаштування дитячого простору буде узгоджено наступний план дій. 

Громадська організація «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» створена у 2012 році об’єднанням громадян для задоволення законних інтересів, здійснення та захисту прав і свобод вразливих верст населення, зокрема, внутрішньо переміщених осіб (ВПО), біженців та шукачів притулку, осіб без громадянства, населення, що постраждало від війни.
В рамках партнерських угод надається правова допомога, соціальний супровід, психологічна підтримка, здійснюється реагування на гуманітарні потреби, в тому числі і під час евакуації та інше.
Одним з пріоритетних напрямків роботи є захист прав дітей, надання їм підтримки з покращення їх психоемоційного стану, створення належних умов для розвитку, реагування на виклики війни, адаптацію під час переміщення. Фахівцями Організації проводяться заходи по забезпеченню дозвілля дітей, просвітницькі та розважальні заходи. Також в рамках направлення захисту дітей планується облаштування дитячих просторів.