Гаряче харчування для дітей у школах громади

Великодолинська громада продовжує підтримувати своїх молодших мешканців, забезпечуючи безкоштовним гарячим харчуванням дітей 1-4 класів, а також школярів пільгових категорій. За реалізацію цієї програми відповідає КП  “Громадське харчування”.

КП “Громадське харчування” вже тривалий період забезпечує щоденним гарячим харчуванням  близько 700 дітей та налічує 26 співробітників. Меню, за яким годують дітей, базується на  “Збірнику рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах” відомого кухаря та експерта Євгена Клопотенка.

У харчуванні дітей найважливіше – якість готових страв.

КП «Громадське харчування» не тримає на складі великий запасів продуктів, регулярно отримує свіжі поставки, щоб їжа готувалася із якісної сировини.

Кухарі щодня відбирають добові проби страв, щоб гарантувати, що їжа відповідає встановленим стандартам. Процес включає в себе відбір проб з в присутності медичного працівника або відповідальної особи, що має на меті забезпечити високу якість та безпеку продуктів. У разі надходження будь-яких скарг з приводу отруєння дітей ці проби можна буде відправити на аналіз, проте керівники закладів освіти Великодолинської громади стверджують, що не отримували жодних скарг від батьків на якість харчування за весь час співпраці із зазначеним КП.

Завдяки договорам, заключним із постачальником на початку навчального року, ціни на продукти фіксовані і не будуть змінені навіть у випадку їх здорожчання. Вартість харчування одної дитини для громади становить 55 грн на добу.

Робота таких підприємств, як КП “Громадське харчування”, важливою мірою сприяє розвитку місцевої економіки, створюючи робочі місця для місцевих жителів. Це не лише забезпечує дітям смачну та здорову їжу, але й допомагає підтримувати родини нашої громади у цей складний для країни період.

Великодолинська громада прагне продовжувати розвивати цю ініціативу, забезпечуючи дітям не лише освіту, але здорове харчування. КП “Громадське харчування” наразі готує на базі школи с. Молодіжне, але у планах – здійснити ремонт окремого харчоблоку на базі Великодолинського ліцею №1, що дасть можливість готувати більше і на платній основі забезпечувати харчуванням усіх школярів, які хотіли б обідати в школі, а не лише учнів початкових класів.